ponedeljek, 4. maj 2020

Izrek tedna: ČLOVEK, KI NI NIKOLI NAREDIL NAPAKE, NI POSKUSIL ŠE NIČESAR NOVEGA. Albert Einstein, nemški fizik in matematik


Albert Einstein, nemški fizik in matematik.         Vir: Wikipedia


Dobro jutro,
pa smo vstopili v maj, zadnji mesec pred koncem šolskega leta. Nekateri se veselite, da greste lahko v šolo, drugi ste žalostni, ker ne morete. No, morda je pri kom tudi obratno... V vsakem primeru nas čaka še dober mesec marljivega in vestnega dela do končnega uspeha, a delo bo za večino gotovo mnogo lažje ob sproščanju vladnih ukrepov in lepih majskih dneh, ki so že tu in nas bodo še razveseljevali v prihodnje.
Einstein je bil pameten človek. Tudi iz njegovega stavka ne veje vzvišenost, ampak modrost. Jasno je, da se vsi ljudje motimo, vprašanje pa je, kakšen odnos vzpostavimo do svojih napak. Ali jih namerno spregledamo in se delamo, da jih ni? Ali smo jezni sami nase, ker so se nam zgodile? Ali se pritožujemo, da se dogajajo ravno nam? Ali se zaradi lastnih napak znašamo na druge? Ali pa jih vzamemo za neko pozitivno izkušnjo, ki nas je oplemenitila in nam dala v življenju še nekaj več. Brez napak ni napredka. Brez aktivnosti ni napak. Kaj nas torej pripelje v življenju naprej? Izogibanje možnostim, kjer lahko naredimo napake? Ali ni to izogibanje življenju? Ali trud, ki kdaj povzroči tudi kakšno napako, preko katere boste zrasli, se izboljšali in učvrstili. Na vaši poti do konca šolskega leta in v vašem življenju vas čaka še veliko izzivov, ki bodo potegnili za seboj tudi možne napake, ampak na koncu boste zmagovalci, ker jih boste premagali in uspeli v vaših ciljih in spoznavali sebe in svoje potenciale ter si odpirali neskončne možnosti. Ta teden vam želim veliko aktivnosti in veliko napak, ki bodo pognale vaše življenjsko kolo še hitreje.
Bernarda

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Veselim se vaših komentarjev. Prosim, da upoštevate spoštljiv odnos in pozitivno naravnanost.